Банско

Банско е една от най-предпочитаните дестинации в България, намиращо се в подножието на Пирин планина то предоставя съвкупност от уникална природа и множество забавления. Създадено като зимна дестинация Банско се развива изкючително бързо. С годините луксоните хотели изграждат външни басейни и успяват да превърнат Банско от зимен курорт в целогодишна Топ десинация. Последните години Банско е най-бързо развиващият се български планински курорт, изключително подходящ както за зимни ски почивки, така и за отмора през горещото лято, като е изходна точка за много маршрути в Пирина. Именно от Банско е и маршрута до най-високия връх в България вр. Мусала.

Градчето е популярно сред българските и чужди туристи със своята запазена старобългарска архитектура и самобитен фолклор и оригинална кухня.

През зимният сезон най-голямата атракция са много добре обслужваните ски писти. Общо 11 на брой с дължина над 60 км те са подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Всяка зима в Банско се провежда кръг от световната купа по ски.
През лятото най-голямата атракция е Международният Джаз Фестивал в Банско, който събира меломаните и фенове на джаз музиката от цял свят. А съвсем наблизо са Добринище и Баня с минералните си басейни, където туристите могат да отпочинат след изморителните планински разходки.
Едни от основните плюсове на това да почивате в банско са невероятните гледки, природата, чистия въздухи разнообразните места, които можете да обиколите в близост до Банско. Най-изгодните All Inclusive предложения и едни от най-добрите съотношения цена качество. Поради голямата конкуренция в Банско вие получавате една изкючително изгодна почивка. Гледката към планината Пирин от топлите басейни е неповторима. През летния сезон прохладните нощи и чистия въздух правят Банско предпочитано място за спасяване от летните горещини.

ТОП Оферти за Банско

Страници